Koningin Maxima bezoekt De Boeg in Bos & Lommer

Trots op ons Huis van de Buurt De Boeg in Bos en Lommer! Koningin Maxima bracht er woensdag 27 september – samen met staatssecretaris Van Ooijen – een werkbezoek. De koningin ging in gesprek met locatieleider Sakina Bouyachfar en met vrijwilligers, deelnemers en organisatoren van sociale initiatieven die eenzaamheid verminderen. Zo stak de koningin de handen uit de mouwen om soep te maken met deelnemers van Oma’s Soep. Een landelijk initiatief waarbij het contact maken tussen jong en oud centraal staat.

Daarna schoof de koningin aan tafel bij bij Heimweeverhalen. Hier vertelden buurtbewoners uit West waar ze naar terugverlangen en hoe ze dat met elkaar uitten door kunst of verhalen te maken.

Vervolgens was het tijd voor een workshop van het ZID theater. Buurtbewoners creëren in deze workshops op theatrale wijze hoe je met verschillende achtergronden en persoonlijkheden toch met elkaar in contact kan komen.

Het werd een aandachtig, langdurig en betekenisvol bezoek, waarbij de persoonlijke aandacht en het warme karakter voorop stond. En met koningin Maxima wordt het altijd ook gezellig en vrolijk.

Blij dat je in de buurt bent Koningin Maxima!

https://blauwbloed.eo.nl/royaltynieuws/koningin-maxima-buurthuis