Blij dat je in de buurt bent

Buurtontmoetingsruimtes (BOR)

In Slotervaart en in Osdorp helpen we buurtbewoners die iets willen organiseren of verbeteren in hun buurt. Wij brengen hen in contact met anderen en ondersteunen bij het aanvragen van een budget of het vinden van een geschikte ruimte.

Als wij in de buurt zijn maken we links en rechts een praatje, vragen we of we iets kunnen betekenen en kijken ondertussen goed om ons heen of mensen ergens verpieteren of dat er een straat of plein verloedert. In dat geval proberen we een verbinding te maken waarmee contact ontstaat om een situatie te verbeteren.

We hebben een vrije rol, ambulant, waardoor we spontaan daar zijn waar zich iets afspeelt en we op veel verschillende plekken aandacht kunnen geven.

In onze buurtontmoetingsruimtes treffen bewoners elkaar en organiseren zij met en voor de buurt activiteiten en evenementen. Het draait daarbij niet alleen om ontmoeting en gezelligheid. Het is ook een plek waar plannen voor een betere en leukere buurt worden bedacht. Een goed plan kan een buurtinitiatief worden en een buurtbudget krijgen. Onze buurtwerkers kunnen helpen om het plan te maken en een aanvraag in te dienen.

Er zijn twee buurtontmoetingsruimtes in Slotervaart. Hieronder staan de adressen.

Heb je een idee voor de ruimte of voor de buurt? Of heb je vragen  of  informatie nodig? Neem dan contact op met een van onderstaande buurtwerkers!

BOR Calvijn - Anker 2

Pieter Calandlaan 3, 1065 KH Amsterdam
t. (020) 617 27 21 | huisvandewijk@combiwel.nl

BOR Calvijn is onderdeel van het Huis van de Wijk Het Anker in Slotervaart Zuid. De buurtkamer bevindt zich in het Calvijn collega, een school voor middelbaar onderwijs. De locatie beschikt over een fijne ontmoetingsruimte. 

calvijn college2 (1)

BOR Fiep

Overschiestraat 168, 1062 XK Amsterdam
020 - 617 27 21 | huisvandewijk@combiwel.nl

BOR Fiep is onderdeel van het Huis van de Wijk Het Anker in Slotervaart Zuid. De buurtkamer bevindt zich in de brede basisschool Fiep Westendorp beschikt over een gezellige ontmoetingsruimte. 

Buurt Ontmoetingsruimte Fiep Slotervaart in de Fiep Westendorpschool

Jongerenwerk | Sluit je aan

Jongeren worden uitgedaagd en gestimuleerd om de kansen in de samenleving te benutten en bij te dragen aan de goede sfeer in Amsterdam. Vertrouwen en eigen kracht zijn de basisbegrippen in ons jongerenwerk. Jongeren krijgen verantwoordelijkheid voor het organiseren van activiteiten waarbij hun ontwikkeling en toekomst voorop staan.

Combiwel Jongeren zet de toekomst van jeugd centraal. Het uitgangspunt is dat alle jongeren, ieder op zijn eigen niveau, zowel nu als in de toekomst actief deelnemen aan de samenleving. 

Mug foto bij artikel september 2020 (5)

Vrijwilligers zijn onmisbaar

Lijkt het je leuk om in de buurt actief aan de slag te gaan als vrijwilliger, maar weet je nog niet precies wat, waar en hoe? Heb je interesse om mee te helpen bij activiteiten van bestaande organisaties of zet je liever zelf een activiteit op? Wij helpen je graag met deze vragen.

Ook advies voor bewonersgroepen en -organisaties
We kunnen advies geven over het werven van vrijwilligers of vrijwilliger die zich aanmelden in contact brengen met een bewonersgroep of -organisatie.

Neem gerust contact op met een van onze buurtwerkers!

GGZ in de Wijk

Samen werken aan een wijk waar iedereen welkom is
GGZ in de Wijk is een samenwerkingsverband tussen GGZ inGeest, TEAM ED, welzijnsorganisaties, waaronder Combiwel Buurtwerk, en stadsdeel Nieuw-West. Met alle zorg- en welzijnsorganisaties hebben wij de handen ineen geslagen om te te werken aan wijken die ook toegankelijk zijn voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn. 

Team Combiwel Buurtwerk Nieuw-West

Thea Gabetti

locatieleider Huis van de Wijk het Anker

Lenie Smit

welzijnscoach voor Osdorp, Slotervaart Zuid & Nieuw Sloten/De Aker

Wasilis Psathas

buurtwerker

Jamila Hammada

buurtwerker

Maaike van der Linden

buurtwerker

Miryam Salamat

aspirant buurtwerker

Activiteiten Nieuw-West

Combwel Buurtwerk in Amsterdam Nieuw-West is er voor de buurt en de buurtbewoners. Wij faciliteren vrijwillige inzet, ondersteunen buurt- en bewonersinitiatieven en geven hulp en advies voor het verbeteren van persoonlijk welzijn.

Zoek je een activiteit om aan deel te nemen? Maak dan gebruik van de zoekhulp hier links.