Heb je een idee voor de buurt?

Wat je als bewoner in Amsterdam Slotervaart of Osdorp ook wilt organiseren in je buurt, wij helpen je ideeën werkelijkheid te maken. Een kookworkshop, een buurtfeest, een filmfestival, een sportactiviteit, een middag voor kinderen of nog iets anders, het kan allemaal.

Heb je een plan of initiatief waar je omgeving van opvrolijkt en verbetert? En kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Dan horen wij dat graag. Wij helpen je op weg met de uitvoering en indien nodig wordt er financiële steun gegeven. Een project met sportieve inhoud, speciaal gericht op kinderen of juist op ouderen. Niets is te gek. Laat je creativiteit de vrije loop. Voldoet het project nog niet helemaal aan onderstaande spelregels, laat je dan niet uit het veld slaan. Neem contact op met een buurtwerker en dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Kortom, heb je een idee voor de buurt?
Dan willen wij je de kans geven dit te realiseren.
We zijn blij als je contact met ons opneemt!

CONTACT

Op de pagina's van de Huizen van de Wijk of op onze contactpagina tref je alle buurtwerkers en teamleden aan. We zijn bij als je contact met ons zoekt om je plan, activiteit of idee te bespreken. We kijken naar de mogelijkheden en helpen zo nodig met het invullen van de aanvraag.

Ga naar Huis van de Wijk Het Anker

Ga naar Huis van de Wijk 't Blommetje

Ga naar onze contactpagina Nieuw-West

Spelregels & inschrijfformulier

Een bewonersinitiatief…

  • mag niet enkel gericht zijn op vermaak
  • mag geen commerciële doelstelling hebben
  • is niet van politieke aard
  • heeft betrekking op één of beide van de volgende punten:
    • Het leefbaar, schoon of veilig houden van de buurt. Denk hierbij aan thema’s als wonen, educatie, talentontwikkeling of gezondheid.
    • Het bevorderen en opbouwen van duurzame onderlinge contacten of netwerken in de buurt.

Regiegroep
De ingediende initiatieven worden beoordeeld door de regiegroep, die bestaat uit een groep betrokken buurtbewoners. Deze groep komt elke maand bij elkaar om de binnengekomen initiatieven te beoordelen. In coronatijd gebeurt de beoordeling digitaal. Je mag en kan je voorstel bij de regiegroep nader toelichten. Daarna hoor je of jouw initiatief kan worden uitgevoerd en -indien nodig- welk bedrag is toegekend.

AANVRAGEN

Slotervaart Zuid

Download het formulier en sla het op. Daarna kunt u het invullen.

Stuur het formulier naar:
bi.slotervaartzuid@combiwel.nl

Aanvraagformulier Bewonersinitiatieven en criteria Slotervaart Zuid 2021

Osdorp

Download het formulier en sla het op. Daarna kunt u het invullen.
 
Stuur het formulier naar: